Ειδήσεις
Πρόγραμμα επαναληπτικών Play-Off 09/05/2019

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/5/2019 στα γραφεία του ΠΣΑΤ η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του Πρωταθλήματος Τύπου, παρουσία εκπροσώπων των ομάδων Βήμα/Νέα, ANT1, Action 24, Γ.Γ.Α., Nova και Σ.Ε.Η. Επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων παιχνιδιών της Προημιτελικής Φάσης των play-off του Πρωταθλήματος, τα οποία είναι τα παρακάτω: Action 24 - Γ.Γ.Α. 2-0, ΑΝΤ1 - Σπορ FM 3-0, Σ.Ε.Η. - Atromitistas.gr 1-3, Nova - Alpha 3-4.

Το Σάββατο 11/5/2019 θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές αναμετρήσεις,  καθώς και δύο φιλικά παιχνίδια. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 
ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
 9 π.μ. Ntokoumenta.gr/Βεργίνα TV - Ntokoumenta.gr/Βεργίνα TV (φ)
11 π.μ. Νέα Σελίδα –  Eurosport (φ)
 
ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΛΑΥΡΑ)
 9 π.μ. Γ.Γ.Α. -  Action 24
11 π.μ. Atromitistas.gr – Σ.Ε.Η.
 
ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
 9 π.μ. Alpha - Nova
11 π.μ. Σπορ FM – ANT1
 
Υπενθυμίζεται ότι, για την πρόκριση στην επόμενη φάση, δεν ισχύει ο κανονισμος περί «εκτός έδρας γκολ». Αν μετά το πέρας των δύο αναμετρήσεων οι ομάδες έχουν πετύχει από μία νίκη με ίδια διαφορά τερμάτων (π.χ. 3-2 και 1-0) είτε έχουν σημειώσει δύο ισοπαλίες, επίσης ανεξαρτήτως σκορ (π.χ. 0-0 και 2-2), δεν θα υπάρχει παράταση και θα οδηγούμαστε απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι.
 
Ο Αθλητικός Δικαστής επιβάλλει στους παρακάτω ποδοσφαιριστές τις εξής ποινές αποκλεισμού: μία (1) αγωνιστική στον Τσιριγώτη Σ. (Alpha), τέσσερις (4) αγωνιστικές στον Λατσούνα Α. (Nova) και από έξι (6) αγωνιστικές στους Πουγκακιώτη Μ. (Alpha), Κωστόπουλο Β. (Alpha) και Βρακά Π. (Nova).
 
Όλοι οι συμμετέχοντες στο Πρωτάθλημα Τύπου, αθλούμενοι και μη, εύχονται στο φίλο και συνάδελφο Νίκο Τζουανάτο ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους, μετά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ΑΝΤ1 - Σπορ FM.
 
Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: Δεν θα ανεχτεί ούτε θα επιτρέψει στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές και ενέργειες με αυτές που έλαβαν χώρα στο Γήπεδο Μελισσίων, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα σε Alpha και Nova. Οι εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα οφείλουν να γνωρίζουν ότι τέτοια συμβάντα επισύρουν βαρύτατες ποινές, σύμφωνα με την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, η οποία έχει άλλωστε υπογραφεί από όλους ανεξαιρέτως.
 
Τέλος, έχει, επανειλημμένα, τονιστεί προς τους διαιτητές των αγώνων ότι είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν επακριβώς τα γεγονότα που διαδραματίζονται είτε κατά τη διάρκεια είτε μετά τη λήξη της εκάστοτε αναμέτρησης. Η πλημμελής καταγραφή των συμβάντων ή και η απόκρυψή τους από το Φύλλο Αγώνα γεννά υπόνοιες περί συγκάλυψης που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αλλοίωση του Πρωταθλήματος.
 
Επόμενη συνεδρίαση την Τρίτη 14/5/2019 και ώρα 10:30 π.μ. στα γραφεία του Π.Σ.Α.Τ, Ασκληπιού 3, 2ος όροφος.