Ειδήσεις
Πρόγραμμα ημιτελικών Play-off και προημιτελικών Κυπέλλου 17/05/2018

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/5/2018 στα γραφεία του ΠΣΑΤ η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του Πρωταθλήματος Τύπου, παρουσία εκπροσώπων των ομάδων ANT1, Action 24, Γ.Γ.Α., Atromitistas.gr, Nova, Alpha και Σ.Ε.Η. Επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της Ημιτελικής Φάσης των play-off του Πρωταθλήματος, καθώς και αυτά της 1ης Φάσης του Κυπέλλου, τα οποία είναι τα παρακάτω: Action 24 – Atromitistas.gr 3-1 (Π), Σπορ FM – ANT1 1-3 (Π), Alpha – Eurosport 2-0 (Κ), Βήμα/Νέα – Γ.Γ.Α. 1-3 (Κ), Nova - Ntokoumenta.gr/Βεργίνα TV 4-0 (Κ), Ανατολική Ακτή – Σ.Ε.Η. 0-5 (Κ).

Το προσεχές Σάββατο θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί Ημιτελικοί του Πρωταθλήματος (Atromitistas.gr - Action 24, ANT1 - Σπορ FM) και οι Προημιτελικοί του Κυπέλλου (κατόπιν κλήρωσης προέκυψαν τα ζευγάρια Alpha - Γ.Γ.Α. και Nova – Σ.Ε.Η.). Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες του Κυπέλλου είναι μονοί και, σε περίπτωση, ισόπαλου αποτελέσματος, οι ομάδες θα οδηγηθούν απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι. Tο αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
 
ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ: 
 9 π.μ. Atromitistas.gr - Action 24 (Π)
 
ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΛΑΥΡΑ):
 9 π.μ. ANT1 - Σπορ FM (Π)
11 π.μ. Nova – Σ.Ε.Η. (Κ)
 
ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ:
 9 π.μ. Alpha - Γ.Γ.Α. (Κ)
 
Το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια του αγώνα Βήμα/Νέα – Γ.Γ.Α. οι θεατές της αναμέτρησης έγιναν μάρτυρες ενός εξαιρετικά σοβαρού περιστατικού, καθώς ο τερματοφύλακας της Γ.Γ.Α. Βασίλης Τζίλιος υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Ο διαιτητής Σοφιανός Μαράνος αντελήφθη αμέσως το επείγον της περίστασης και διέκοψε το παιχνίδι, προκειμένου ο γιατρός του αγώνα Γιώργος Ντούλας να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο ποδοσφαιριστή για να επανακτήσει τις αισθήσεις του. Εκλήθη άμεσα ασθενοφόρο, καθώς η κατάσταση του ασθενούς εκρίθη ως πολύ σοβαρή και διεκομίσθη στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Εκεί επιβεβαιώθηκε ότι είχε υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, έγινε αμέσως χειρουργική επέμβαση και, ευτυχώς, όλα πήγαν κατ’ ευχήν.
 
Ο εκπρόσωπος της Γ.Γ.Α. και Γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής Γιώργος Σταματάκος ευχαριστεί ολόψυχα το διαιτητή του αγώνα κο Μαράνο, που αντελήφθη αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης, και το γιατρό του αγώνα κο Ντούλα που με τις γνώσεις του πήρε τις σωστές αποφάσεις και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο Βασίλης Τζίλιος να τύχει της καλύτερης δυνατής φροντίδας μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο. Ευχαριστεί, ακόμα, όλους τους φίλους και γνωστούς από τις άλλες ομάδες που επικοινώνησαν για να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας του Βασίλη και να ευχηθούν τα καλύτερα για τη συνέχεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το Γιώργο Μάνδαλο (πατέρα του Θωμά) για τη συμπαράσταση που επέδειξε απέναντι στο Βασίλη, όπως και στο Γιάννη Ντάσκα για το έμπρακτο ενδιαφέρον και τη βοήθεια που παρείχε.
 
Ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση στο Βασίλη και μακάρι αυτό να είναι το τελευταίο τέτοιας σοβαρότητας περιστατικό που λαμβάνει χώρα στο πρωτάθλημά μας.
 
Επόμενη συνεδρίαση την Τρίτη 22/5/2018 και ώρα 10:30 π.μ. στα γραφεία του Π.Σ.Α.Τ, Ασκληπιού 3, 2ος όροφος.
 
Αντί υστερόγραφου: Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που, βλέποντας έναν παίκτη να κρατάει το πόδι του ή το κεφάλι του, προτρέχουν θεωρώντας ότι κάνει «θέατρο» ή εσκεμμένη καθυστέρηση για να κερδίσει χρόνο για την ομάδα του. Ενδέχεται, όμως, να υπάρξει και αυτή η μία φορά που μπορεί να συμβεί σε κάποιον κάτι εξαιρετικά σοβαρό και να κινδυνεύσει ακόμα και ίδια του η ζωή. Πριν σπεύσουν, λοιπόν, κάποιοι να κατηγορήσουν ή να χλευάσουν τη στάση ή τις αντιδράσεις ενός ποδοσφαιριστή, ας κάνουν λίγη υπομονή και ας περιμένουν να δουν την πραγματική σοβαρότητα της κατάστασης.