Ειδήσεις
Ανακοίνωση Οργανωτικής Επιτροπής Πρωταθλήματος Τύπου 26/05/2017

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος Τύπου, με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων όλων των ομάδων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος Τύπου, στη συνεδρίαση της 25/5/2017, ασχολήθηκε με το σοβαρό επεισόδιο που συνέβη το Σάββατο 20/5/2017 στο γήπεδο της Αργυρούπολης και στον αγώνα των ομάδων Σ.Ε.Η. – DPG. Κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτού υπήρξε λεκτική επίθεση ποδοσφαιριστή της DPG, ο οποίος απευθύνθηκε με χυδαίες ύβρεις και επιθετική συμπεριφορά προς αντίπαλό του. Παρά τις προσπάθειες των συμπαικτών του να ηρεμήσει, αυτός σε έξαλλη κατάσταση ειδοποίησε τηλεφωνικά άτομο εκτός γηπέδου, ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο των αποδυτηρίων και απειλούσε τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Σ.Ε.Η.
 
Το πρωτοφανές και αχαρακτήριστο για το πρωτάθλημά μας περιστατικό καταδικάστηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους όλων των ομάδων, οι οποίοι αποφάσισαν την άμεση αποπομπή της ομάδας του DPG από το Πρωτάθλημα Τύπου και, φυσικά, την οριστική διαγραφή του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή της. Δήλωσε, παράλληλα, την αμέριστη συμπαράστασή της στον παίκτη της ομάδας του Σ.Ε.Η., καθώς και τη στήριξή της σε τυχόν νομικές ενέργειες που θα θελήσει να κάνει εναντίον του δράστη.
 
Τα παραπάνω δηλώθηκαν στην Πρόεδρο του Σ.Ε.Η. Λίλα Καφαντάρη και στον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Αντωνιάδη, οι οποίοι ενημερώθηκαν και για την επιστολή της ομάδας του DPG, με την οποία εκφράστηκε η αποδοκιμασία της εταιρείας για τους υπεύθυνους του επεισοδίου, καθώς και η ειλικρινής συγγνώμη της. Παράλληλα, η επιτροπή ενημερώθηκε ότι η DPG αποσύρει την ομάδα της από το Πρωτάθλημα Τύπου. Μετά από αυτά, η ομάδα του Σ.Ε.Η. δέχθηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται στη διοργάνωση, αφού σύσσωμη η Ολομέλεια διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των επόμενων αγώνων της, ευχαριστώντας την παράλληλα για την αυτοσυγκράτηση και την ψύχραιμη αντίδραση που επέδειξαν οι παίκτες της στο θλιβερό συμβάν. 
 
Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό αποτέλεσε αφορμή για να επισημανθεί για μια ακόμα φορά πως οι αγωνιζόμενοι στο Πρωτάθλημα Τύπου οφείλουν να επιδεικνύουν υποδειγματική συμπεριφορά, ως έχοντες αυξημένη ευθύνη λόγω της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας, και να μη δίνουν δικαιώματα για τη δυσφήμιση του επαγγέλματός μας, αλλά και του Πρωταθλήματος Τύπου, σκοπός του οποίου είναι -παράλληλα με τη σωματική μας άσκηση- και η σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων.